Handrevalidatie in Deurne

Handrevalidatie bij onze praktijk in Deurne biedt uitkomst bij diverse blessures, klachten of letsels van pols, hand en vinger. Het is een van de specialisaties waarvoor u bij Fysiotherapie Centrum Deurne terecht kunt. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie, wat betekent dat u van ons de beste zorg mag verwachten.

Handtherapie richt zich op de revalidatie van mensen met een probleem aan de hand en/of arm. Een handtherapeut is een fysiotherapeut die voor de behandeling van klachten aan de hand en arm speciale scholing heeft gehad. Een deel van de spieren van de hand heeft zijn oorsprong in de onderarm en de zenuwen die de hand besturen lopen door de hele arm. Daarom houdt een handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig, maar is de hele arm zijn werkgebied. Hij helpt u vooral met het doen van gerichte oefeningen die uw hand of arm weer soepel en sterk kunnen maken.

Het doel van de fysiotherapeutische behandeling bij handrevalidatie in Deurne

Het doel van de fysiotherapeutische behandeling bij handrevalidatie bij onze praktijk in Deurne is het herwinnen van de beweeglijkheid en kracht en daarmee het optimaliseren van de functie van uw hand en arm. Hierbij staat u als patiënt met uw klacht en hulpvraag natuurlijk centraal. Deze vorm van fysiotherapie is bedoeld voor mensen met:

  • Blessures of letsel van pols, hand of vinger. Bijvoorbeeld een breuk, een gewricht dat uit de kom is geweest of een afgescheurde pees.
  • Overbelastingsklachten en KANS (vroeger werd dit RSI genoemd), zoals peesontstekingen (bijvoorbeeld een tenniselleboog, M. Quervain, trigger finger) en zenuwbeklemmingen (bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom).
  • Gewrichtsslijtage en gewrichtsontsteking (artrose, reuma) in het gebied van de hand.
  • Onbegrepen chronische polsklachten zoals het Chronisch Regionaal Pijnsyndroom (vroeger noemden we dit een Posttraumatische Dystrofie).
  • Revalidatie na een operatie in het gebied van de hand. Bijvoorbeeld na een operatie ter behandeling van een carpaal tunnel syndroom, de ziekte van Dupuytren of na een ongeval.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De fysiotherapeut zal eerst een uitgebreide anamnese (=vraaggesprek) afnemen en onderzoek doen zodat hij een goed beeld krijgt van uw klacht. Daarna zal hij u uitgebreide informatie geven over uw klacht en samen met u een speciaal op uw klachten en situatie gericht behandelplan opstellen. Zo wordt duidelijk wat u van de fysiotherapeut kunt verwachten, maar ook wat hij van u verwacht. In bepaalde gevallen hoort wondverzorging eveneens tot de behandeling bij handrevalidatie bij onze praktijk in Deurne. Na een operatie kan het noodzakelijk zijn dat u direct een aantal dagen aaneengesloten behandeld dient te worden. In overleg met uw arts kan dit op indicatie ook in het weekend gebeuren.

Handrevalidatie op maat door een gespecialiseerd team in Deurne

Omdat de handtherapeut deel uitmaakt van het regionale handenteam van het Elkerliek ziekenhuis is er tijdens de behandeling waar nodig steeds overleg met de plastisch chirurg, de ergotherapeut of andere leden van het handenteam. De lijnen zijn kort om ervoor te zorgen dat uw handrevalidatie voorspoedig verloopt. Heeft u ook andere bewegingsklachten? Ook daarvoor kunt u bij Fysiotherapie Centrum Deurne terecht. Zo zijn we onder andere ook gespecialiseerd in:

Neem contact op voor een afspraak in de praktijk of aan huis

Maak een afspraak voor handrevalidatie bij onze praktijk in Deurne door te bellen naar (0493) 31 37 70 of door te mailen naar info@fysiotherapiecentrumdeurne.nl. Wij helpen u graag om er voor te zorgen dat uw handrevalidatie goed verloopt. Hierbij houden we de lijnen kort met andere behandelaren en kunt u waar nodig ook in het weekend op ons rekenen. Wanneer u niet langs kunt komen in de praktijk, zijn wij u alsnog van dienst. Met een verwijzing van de huisarts of specialist voorzien wij u dan van fysiotherapie aan huis.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Share This