Hypermobiliteit

Hypermobiliteit Syndroom / Ehler-Danlos Syndroom

Bij Fysiotherapie Centrum Deurne zijn we al jaren gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die dit syndroom hebben. Er wordt samen met u gewerkt aan kracht opbouw, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Van groot belang is het (leren) doseren van de beschikbare energie. Ook kijken we naar de andere probleemgebieden en bieden indien nodig daar ook ondersteuning bij.

Hypermobiliteit Syndroom / Ehler-Danlos Syndroom

Bij het hypermobiliteitssyndroom en EDS is er sprake van een aandoening van het bindweefsel. Dit is te los aangelegd. Hierdoor kan het bindweefsel onvoldoende steun geven op allerlei plaatsen in het lichaam waar dit nodig is. Door deze afwijking kunnen de banden en pezen hun steunende functie niet goed vervullen en dit maakt de gewrichten overbeweeglijk (hypermobiel) en instabiel. Hierdoor kunnen er vrij gemakkelijk geheel of gedeeltelijk ontwrichtingen optreden. Om het gebrek aan stabiliteit te compenseren nemen de spieren een gedeelte van de functie van de banden en pezen over. Deze moeten daardoor harder werken en zullen dus sneller overbelast zijn. We zien dan ook vaak dat er hierdoor problemen zijn met vermoeidheidsklachten. Daarnaast zit bindweefsel ook in de spieren zelf die daardoor anders dan normaal reageren op belasting. Ook zit bindweefsel in de huid en organen dus die zijn vaak ook betrokken bij het probleem. Omdat hierdoor allerlei verschillende verschijnselen voorkomen spreken we van een syndroom. Door al deze verschillende zaken kunnen mensen met dit syndroom vaak minder goed meekomen met bijvoorbeeld leeftijdsgenoten. Hierbij ontstaan dan ook vaak bijkomende problemen van (psycho-)sociale aard of deelname aan school of werk.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

open

CORONA revalidatie? Dat kan ook bij ons! Meer informatie of een afspraak maken. Bel 0493-313770.

 

Bij Fysiotherapie Centrum Deurne hebben we een revalidatieprogramma voor mensen die in het ziekenhuis of thuis COVID-19 hebben doorgemaakt.

Dit programma wordt gegeven door een fysiotherapeut met specialisatie ‘Corona’.

 

Er wordt samen met u gekeken naar de actuele klachten, problemen en uw hulpvraag. Daarna wordt er een individueel herstelprogramma opgesteld en wordt gekeken hoe u de optimale resultaten kunt behalen. Indien nodig worden ook andere disciplines ingeschakeld.

 

Share This